vrijdag 16 december 2011

Cakepops

Cakepops zijn helemaal in momenteel. En logisch ook. Wie vind een cakje op een stokje nou niet leuk!
Ze zijn heel gemakkelijk te maken.
Je begint met het fijn maken van je cake. Je kunt cupcakes of cake gebruiken. Wie weet heb je nog restjes over van het maken van een vorm-taart.
Ik heb cupcakes gebruikt en deze in de keukenmachine fijngemalen.
Ik heb wat royal icing gemaakt en deze gemengt met de kruimels cupcake. Er ontstaat door het mengen vanzelf een mooi geheel. Draai dit tot een bal.
Je kunt nu kleine balletjes draaien en deze in de ijskast laten uitharden.

Het decoreren van deze balletjes kan op veel verschillende manieren.
Ik heb gekozen voor candymelts en smeltchocolade.Als de candymelt gesmolten is doop je het stokje tot ongeveer een centimeter in de candymelt. Prik deze in je cakeballetje. Nu zit het balletje stevig op het stokje.
Doop het stokje met het balletje nu in de candymelt.
Mijn candymelt was nog iets te dik dus heb ik met de achterkant van een lepel de vorm zo goed mogelijk glad gemaakt. (Je proeft hier niks van. Ze zien er alleen iets anders uit dan in de boekjes.) Je kunt met zonnebloemolie de candymelt iets verdunnen.Ik heb voor deze foto's de orginele candypop stokjes gebruikt. Maar ik moet eerlijk zeggen dat ik nu ijslollie stokjes gebruik en die vind ik veel prettiger. Die zijn iets breder en dus ook steviger. Het is voor kinderen ook een stuk beter vasthouden.
Strooi wat gezellige glitters of andere decoratie over de nog vochtige bal en laat deze nu uitharden.
Ik heb wat alu folie om het stokje gewikkeld zodat hij recht op kon blijven staan.Je kunt ook smeltchocolade gebruiken om je balletje in te dippen. Zoals je kunt zien was dit iets vloeibaarder en heeft het balletje nu ook een gladder uiterlijk.Je kunt de cakepops ook in een glas laten uitharden.


Met eetstiften van dr. Oetker kun je de cakepops nog vrolijker maken. Lees de gebruiksaanwijzing op de verpakking voor het beste resultaat.Deze cakepops waren een groot succes en ze waren ook binnen een zeer korte tijd allemaal op.

Gelukkig maak je zo weer nieuwe.


Veel hobby plezier

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts with Thumbnails