dinsdag 1 oktober 2013

Gehaakte Sjaal van Roma Big Rainbow

Toen de bollen van Scheepjes binnenkwamen waren we meteen verliefd op de mooie kleuren.
De serie heet: Roma Big Rainbow en dat is in de bollen goed te zien. Het kleur verloop is erg mooi en het lijkt nu ook net alsof ik met verschillende draden gewerkt heb. Maar dit is toch echt maar 1 bol.
 
 
Ik heb een eenvoudig patroon gebruikt. Het was even uitzoeken met hoeveel steken ik zou beginnen en ik heb het ook een paar keer kunnen uithalen.
Uiteindelijk ben ik op het volgende patroon uitgekomen:
* Begin met 10 losse
* Maak 1 keerlosse en haak 10 vaste terug op de rij lossen.
* Maak 1 keerlosse en draai het werk om.
* Haak nu weer 10 vaste
* Ga zo door totdat je de gewenste lengte hebt.
Voordat ik aan het eind van de bol was heb ik een lang stuk draad geknipt voor de franjes.
In elke vaste heb ik twee franjes geknoopt. Elke franje is 20 cm lang. Dit komt dus neer op 40 stukjes wol van 20 cm elk. Je moet dus nog 8 meter overhouden als je de sjaal franjes wilt geven.
Ik heb 6 bijpassende knopen uitgezocht en er aan elke kant 3 opgenaaid. Ik had geen wol meer over dus heb ik een bol haakgaren in dezelfde kleur opgezocht. Dit gaf ook een mooier effect.


 
Je kunt de sjaal haken zoals jij het wilt.  Met minder steken maak je de sjaal veel langer. Maar met meerdere steken kun  je er ook een mooie col haken.
Wat je ook bedenkt, het wordt vast prachtig.
 
Veel Hobby plezier

1 opmerking:

  1. leuk! ik ben ook zo gek op de rainbow serie :-) ik heb je bericht gelinkt op mn facebookpagina ;-) groetjes, Margriet (Sparkelz-creatief)

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts with Thumbnails